Sunday, September 30, 2012

Recipe to make your own organic bread in Laos - Recette de pain bio au Laos



(eng) MAKE YOUR OWN ORGANIC BREAD IN LAOS

Ingredients
1 Kg of organic wheat flour
2 tea spoons of salt
2 tea spoons of dry yeast
¾ liter of lukewarm water

Mix salt, yeast and flour with a spatule. Then add the lukewarm water and knead with your hands until the dough is soft and elastic. Let the dough sit for 2 to 2,5 hours in a big bowl. Then, take it again to knead it 1 more minute, then shape it in 2 loaves; then you sprinkle them with flour after making them some notches. Wait 30 mn for the dough to rise again. Cook in a very hot (maximum temperature) oven that you have heated 5 mn beforehand. Keep an eye on the bread (20 to 30 min according to your taste and to the oven) until it's baked.

(fr) FAITES VOTRE PROPRE PAIN BIO AU LAOS

Ingrédients
1 Kg de farine bio
2 cuillerées à café de sel
2 cuillerées à café de levure de boulanger
¾ litre d'eau tiède

Mélanger sel, levure et farine avec une spatule. Ajouter l'eau tiède peu à peu et pétrir avec les mains jusqu'à ce que la pâte soit souple et élastique. La laisser lever à température ambiante 2h à 2h 30mn dans un saladier. La reprendre pour la pétrir 1 minute de plus puis la modeler en 2 pains, que vous saupoudrez de farine après avoir fait des entailles. Attendre 30 mn que la pâte lève à nouveau. Cuire à four très chaud (maximum), four que vous aurez mis en route 5mn au préalable. Surveiller la cuisson (20 à 30 mn selon les gouts et selon les fours).

1 comment:

Rachel Lynde said...

je n'arrive pas à croire que tu as dévoilé notre recette ancestrale !!! ;)